Thursday, October 18, 2007

Antroji diena Hamburge

Viskas prasidėjo neįprastai anksti, kadangi internete buvo skelbta, jog konferencija prasidės 8:00. Teko atsikelt pusę 7 ir pavalgius pusryčius sužinoti, jog dar turim laisvą valandą ir internetas klydo: konferencija 9:00.

Palaukus šiek tiek pirmoji konferencijos tema prasidėjo pavėluotai ir kalba buvo apie "Firebird saugumą". Šnekėjo ruselis labai baisiai laužyta anglų kalba ir gan nekonstruktyviai, tai pasirodė, jog nelabai pasiruošta. Be to kalba buvo apie tai, ko Firebird'e trūksta... :)

Antroji tema neprasidėjo kaip suplanuota, kadangi nepavyko pasijungti pranešėjui projektoriaus, tai užtesę apie 20 min ir galiausiai teko jam susikeisti su kitu pranešėju, kuris galėjo staigiai pradėti šnekėt. Šnekėjo ispanas apie vieną konfigūracinį failą, vėlgi pakankamai laužyta anglų kalba, bet jau kur kas labiau "fluent". Nieko ypatingo

Ilgai laukta trečia paskaita apie mūsų stritį (Stored Procedures ir Triggers) prasidėjo vėluodama apie 30 min... Basas kaip tykva pranešėjas padarė įspūdį, kadangi pateikė labai daug kodo pavyzdžių bei šnekėjo tvarkinga anglų kalba (at last). Sužinojom tikrai naujų dalykų ir kartais net teko griebtis už galvos sužinojus ką dar galima padaryti su Firebird. Cool

Ketvirta paskaita buvo geriausia iš visų kadangi šnekėjoj vokietis puikiai šnekantis angliškai. Žmogus sugebėjo savo turinį išpasakot per pusę valandos (nors pasiruošęs buvo valandai), kadangi kiti buvo pastūmę grafiką. Tai labai gerai baigėsi, spėjom pavalgyt laiku pietus. O šnekėta buvo apie tai kaip išgauti didelį našumą programuojant su Delphi ir Firebird.

Petrauka neprailgo, kadangi vos spėjom prisivalgyt iki soties, nes laukė jau penkta paskaita.
Apie ją pasakojo spėju amerikietis, Jason Chapman, nes kalbėjo puikia greita anglų kalba (american English, mmm :) ) kalba vėl apie mūsų sritį - Stored Proc. ir Triggers, bet nieko naujo realiai. Tik matėsi kad kabinete sėdi vien profai, ypač vienas, kuris klausinėjo ypač gerus klausimus ir padėjo net kai kuriais momentais pranešėjui, pataisydamas jo rašomą kodą projektoriuje akimirksniu. Nu o Jason Chapman matėsi puikus vedėjas, ir su juokeliais, ir rimtai, tikrai geras pranešimas.

Kitą paskaitą pradėjo ruselis (matosi - žiauriai kietas, nors ir labai jaunas, gal kokių 28), Nikolay Samofatov. Kalbėta buvo apie tai, jog jie sukūrė įrankį analizuoti užklausų ilgiams. Tokios laužytos kalbos dar nesu girdėjęs, bet pasakė gerų dalykų. anglų raukia matosi jis gerai, bet kalba tragiškai :) Dirba RedSoft, kurie ir sukūrė šitą daiktą.

O dabar sėdim paskutinėj šios dienos paskaitoj kur kalba pagrindinis Firebird kūrėjas - Dmitry Yemanov. Taip pat rusas. Šnekama apie Firebird Scalability. Bet kaip supratau iš pirmų žodžių - vėl problemos su anglų kalba :) Bet suprasti galima kur kas lengviau nei prieš tai buvusioj paskaitoj.

Atnaujinta:

Susumavus šios dienos rezultatus galima pasakyti, jog diena buvo ypač naudinga ir sunkiai įvertinama gautu žinių kiekiu

vakare buvo taip vadinamas "CodeCamp". Aiškinomės šio žodžio prasmę Googlindami :) Kiek pavyko išsiaiškinti - tai atvira diskusija, kur dalyvauja daug žmonių ir klausia visi kas kam patinka. Panašiai ir buvo. Buvo šnekėta apie įvairias kylančias problemas grynai praktikoje. Susirinko apie 30 žmogų (visi freaksai [pamišėliai dėl kompų], mes tik ten nelabai jautėmės tarp jų :D ), visi su savom problemom.

Grįžę po visų konfų kambary palošėm pokerį. Šįkart (priešingai nei praeitą vakarą, kur teko pasitenkint trim pilnom banko paskolom) J. susišlavė visus pinigus, o E. taip ir liko skolingas bankui 3x pradinę sumą :) Vokiškas alus (vienbalsiai nutarėme, kad etiketėje pavaizduotos mėlynės :D) pasirodė pravalnas, tai gerai kad turėjau iš Lietuvos parsivežto Švyturio :)

Rytoj laukia nauja diena, naujas konferencijų maratonas. Tikiuosi šįkart jau pasimsiu fotiką į sales ir pagaliau pavyks nusifotografuot su tais žmogais dėl kurių kaltės čia viskas vyksta.

2 comments:

RitaVip2 said...

Jo... Kazkaip Vokietijoje negrazu veluoti, juk tai ne Orechovo Zujevo... Pas mus tai butu tragedija, jei neisijungtu projektorius arba kas nors taip veluotu... Na, mokykites, svarbu, kad naudos butu.

Antanas Vipartas said...

Jo man del to irgi nepatiko. Pagalvojau, kad jei viskas taip vyx kaip pirma ir antra paskaita - tai gailesiuos kad atvaziavau. Ir is tikro jauciasi kad kai kur yra nepasiruosta, nors kai kur yra labai auxtas lygis. Tai ir nesuprasi... Tai projektorius neveikia, tai internetas, tai sneka kaip po avarijos lauzyta anglu kalba. Tiem kas anglu nemoka - gal ir gerai. Bet tai cia jau saves negerbimas buti zinomu pasaulyje programuotoju ir nemoketi istarti esminiu zodziu arba sneketi tokiu stilium kaip: "Yes, I will doesn't do it today".

P.S. as apakes, kad kazkas paliko komentara bloge (ir ne bet kas) :) Kaip pasakytu mano vienas draugas, pliusas :)